Tips

Curve och BIC

2020-12-18

Har du någon gång velat använda Curve för att betala ditt spotifyabonnemang? Du kanske då har märkt att du kommer då få betala abonnemanget i GBP istället för SEK. Det vanliga abonnemanget kostar då £9.99 vilket blir med dagens kurs 111.55kr. Då vill säga får du betala 12.55kr mer för det vanliga abonnemanget!

Inget jätteproblem kanske eftersom du bara kan dra fram det underliggande kortet och betala istället. Men det finns e-shoppar som prompt säger nej till Curve eftersom det är utgivet från ett annat land än Sverige. Till exempel kan du inte använda kortet för att betala på Mediamarkts e-shop. Kortet fungerar inte heller på Apple Store.

Finns det någon lösning för det då? Yes det finns, annars skulle jag inte skrivit denna inlägg 🙂

För en tid sedan tillbaka, osäker på när, så finns det nu möjligheten att få kortets BIC (Bank Identifier Code) ändrat så att kortet blir sedd som svenskt. Hur man går till väga för att göra det är enkelt. Det är bara skriva till deras support och begära om att få BIC ändrat. Obs. eventuellt behöver du stå för avgiften på £5 för att få ett nytt kort. Jag hade turen som inte behövde. Sparade kronor haha.

Vill du veta mer vad Curve är för något så kan du läsa mer om det här. Om du är intresserad använd gärna min tipslänk, eller min kampanjkod “HUMQK ” vid registrering. Då kommer du få 5GPB att spendera när du använt kortet första gången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.