Kryptovaluta Tips

Spara med Voluto

2020-08-08

!!! OBS! Tjänsten har lagts ned !!!

Hej augusti, och hej till ett spartips. Kryptovalutor är ett värdeslag som varit på tapeten ett tag, men det har varit ett värdeslag som inte alltid varit enkelt för den gemene att handla eller att spara i. Visserligen finns det bitcoin certifikat på t.ex. Avanza, dock ska man vara medveten att man inte äger några riktiga bitcoins via sånt utan man förlitar sig på utgivaren av certifikatet är tillförlitliga. Ahja, det var inte det jag skulle prata om utan jag tänkte berätta om Voluto.

Voluto är ett fintech bolag där målet är att göra det enkelt för privatpersoner att spara pengar i kryptovalutor. Det fungerar som så att du sätter in pengar i ett sparkonto som du skapar hos dem, och du får en årlig sparränta. En cool grej är att du kan se förändringen dynamiskt. Förutom det så är sparräntan också dynamiskt. Vid skrivandes stund så ligger det på ca 2.79%. Hur räntan förändrar sig är baserat på utbud och efterfrågan.

Lite i detalj hur dina pengar placeras för att du ska få denna räntan är att Voluto agerar som en mellanhand. De tar dina pengar och placerar det på Compound där pengarna sedan lånas ut till låntagarna. Compound är ett digital cash pool nätverk där långivarna, i det här fallet Voluto m.fl., placerar pengar i Compounds cash pool. Från denna pool kommer sedan låntagarna låna ifrån och du får tillbaka sparränta när de betalar tillbaka. Du kan kolla på videon nedanför en visuell beskrivning av det jag sa.

Du kanske undrar varför ska man då inte spara direkt till Compounds cash pool då? Jo det går, dock så gör Voluto det enkelt genom att man bara behöva tänka på att man sätter in och tar ut i EUR. Om du vill spara i Compound direkt, så behöver du utöver de kryptovalutor du vill spara, så behöver du också ha ethereum för att betala avgiften för insättning, och uttag.

Voluto har även ett fintech kort på G. Det man vet om det är att sparkonto är kopplat till det. Med andra ord de pengar som du har insatt i kortet kommer generera passiv inkomst till dig. En nackdel dock är att kortet kanske bara hantera EUR vilket inte är det optimalaste för oss nordbor.

Om du blev intresserad så kan du använda min referralkod “WG1540” där du kan få 5€ extra när du sparar minst 20€ på Voluto. Passa på och pröva spara i digitala valutor med Voluto 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.