Tips

Undvik PayPals växlingskurs 2.0

2020-07-07

Förra året skrev jag ett inlägg om hur man skulle gå tillväga för att undvika använda PayPals växlingskurs när man ska göra ett köp där valutan t.ex. är i EUR. Sedan dess har PayPal hunnit ändra om utseendet på deras hemsida lite grann där ibland den gamla sidan för att dess inställningar försvann. Tur som har äntligen luskat ut var man ska ändra bland för att åter igen kunna slå av användningen av PayPals hutlösa växlingskurs.

Obs denna guide gäller för de betalningar som man sätter upp med t.ex. Spotify som då drar av månadsavgiften automatiskt åt en varje månad. För de vanliga köpen så kan du hitta det på betalningssidan. Här följer iaf stegen för att ändra de automatiska betalningar.

När du loggat in klicka då på kugghjulen
På denna sida klickar du sedan vidare till “Payments”
På denna rutan du ser nu klickar du sedan på “View” för att komma in till listan med de automatiska betalningar du har gett tillstånd till.
Här väljer du den auto-betalning som du vill ändra på.
Här står det Visa, men by default står det PayPal, vilket vi inte vill använda, så klicka på det för att ändra.
Här ska du nu klicka in på konverterings alternativen.
Och till slut har du då kommit in till valen där du ska välja att låta ditt kort förhoppningsvis då din Curve eller Revolut kort 😉

Hoppas du fick nytta av tipsen. Om du fortfarande inte hittar till inställning så är det bara höra av dig i kommentarsrutan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.