Kryptovaluta Nyheter

MCO kortet kommer sluta fungera under dagen!

2020-06-26

Tråkiga nyheter för Crypto.com och deras nya kortägare i EU. De flesta har väl kanske inte undgått och missat det som nu händer med Wirecard. Om du har missat kan så kan du bland annat läsa DIs artiklar här, eller från FCA UK här och officiellt uttalande från Crypto.com på deras sida här.

Kort berättat p.g.a. utav Wirecard oegentligheter och på något sätt lyckats trolla bort €1.9bn så har det lett till inte bara Crypto.com utan även t.ex. det Svenska fintech bolaget P.f.c. att deras kort nu kommer sluta fungera. Dock så finns det inget officiellt uttalandet från P.f.c. sida om deras kort kommer sluta fungera, men jag gissar på att det kommer sluta fungera. En annan stor fintechkort som nu kommer sluta fungera är Curve dessutom.

Hur ligger det nu till med Crypto.com och kundbasen som de har i EU? De har sagt att de ska söka efter en ny utgivare som kan distribuera korten. De har också planer på att skaffa licens för att kunna utfärda korten själv. Men det som ligger närmast i framtiden är förmodligen att hitta en annan utgivare.

Om man redan har toppat sitt MCO kort med pengar så kommer dessa pengar att skickas tillbaka till Fiat Wallet i deras app. Där man sedan kan skicka tillbaka till sin bank om man vill. Så i slutändan har man inte förlorat något som kund förutom att man nu får vänta lite tag på att Crypto.com ska hitta en ny distributör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.