Tips

Kan bli dyrt om du använder Curve tillsammans med Paypal

2019-12-05

Om du ska använda Curve tillsammas med Paypal för att göra något köp online där de kanske tar betalt i USD. Läs vidare isåfall så du slipper åka på dyra växlingsavgifter.

Paypal kommer by default att använda deras växlingskurs. Vilket då innebär massa extra avgifter. Eftersom du redan kanske är medveten så är Curves växlingskurs avsevärt mycket bättre. Dessutom kommer Paypal se Curve kortet som brittiskt. Det innebär att Paypal kommer först att växlas till GBP för att sedan växlas till SEK av Curve. Woilá! dubbla växlingsavgifter!

Det går, tur nog, att undvika det genom att på Paypal inställningar ändra så att man betalar på den valutan som onlineshoppen vill ha. Däremot är det inte lika enkelt att hitta denna inställning för att ändra. Här är en snabblänk iallafall som du kan använda för att komma till sidan med inställningen direkt https://www.paypal.com/us/cgi-bin/webscr?cmd=_profile-merchant-pull-funding
OBS. det är legit så oroa er inte 😉

På sidan kommer du se en lista med alla betal/kreditkort som har lagt in på Paypal

För varje kort ska du klicka dig in på “Conversion Options” där du sedan ska ändra alternativet till “Bill me in the currency…” andra alternativet.

Sen är det klart, och du behöver aldrig oroa dig att åka på dubbla växlingsavgifter igen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *