Tips

Kan bli dyrt om du använder Curve tillsammans med Paypal

2019-12-05

Uppdatering 2020-06-14: Det är numera inte möjligt att gå in till den gömda sidan med inställning för att slå av PayPal som förvald valutakonverterar. Riktigt slugt från PayPals sida. Men det ska fortfarande vara möjligt att på varje betalning individuellt säga att du inte vill använda PayPals kursers. Ifall du har automatiska betalningar så går det där också ändra på så att PayPal inte används vid konvertering.

Om du ska använda Curve tillsammas med Paypal för att göra något köp online där de kanske tar betalt i USD. Läs vidare isåfall så du slipper åka på dyra växlingsavgifter.

Paypal kommer by default att använda deras växlingskurs. Vilket då innebär massa extra avgifter. Eftersom du redan kanske är medveten så är Curves växlingskurs avsevärt mycket bättre. Dessutom kommer Paypal se Curve kortet som brittiskt. Det innebär att Paypal kommer först att växlas till GBP för att sedan växlas till SEK av Curve. Woilá! dubbla växlingsavgifter!

Det går, tur nog, att undvika det genom att på Paypal inställningar ändra så att man betalar på den valutan som onlineshoppen vill ha. Däremot är det inte lika enkelt att hitta denna inställning för att ändra. Här är en snabblänk iallafall som du kan använda för att komma till sidan med inställningen direkt https://www.paypal.com/us/cgi-bin/webscr?cmd=_profile-merchant-pull-funding
OBS. det är legit så oroa er inte 😉

På sidan kommer du se en lista med alla betal/kreditkort som har lagt in på Paypal

För varje kort ska du klicka dig in på “Conversion Options” där du sedan ska ändra alternativet till “Bill me in the currency…” andra alternativet.

Sen är det klart, och du behöver aldrig oroa dig att åka på dubbla växlingsavgifter igen 🙂

Only registered users can comment.

 1. Hejj

  Försökte hitta den inställningen du hade länkat till men det ser inte alls ut som dina skärmdumpar.

  1. Verkar som Paypal har ändrat så att man inte längre kan komma till deras äldre sidor för att komma åt inställningarna. Men det du kan göra istället är att skicka till deras support och be dem ändra det åt dig. Jag ska undersöka vidare för att se ifall man kan komma åt inställningarna på annat sett också.

 2. Det går även lösa detta genom att kontakta supporten och be dom ändra valutan på kortet.
  Ibland har man otur och dom svarar “tyvärr” men några försök brukar dom ge med sig.

  Har gjort det själv 4-5ggr nu totalt.

  1. Har också hört om att man kan göra det. Tycker dessvärre att paypals support är rätt dåliga eller så är det bara jag som haft oturen med dem. Vilket så kanske mitt inlägg här kan lösa problemet på ett bättre sett 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.