Nyheter

Uppdatering på aktiehandel på Revolut

2019-08-12

I ett tidigare inlägg skrev jag att man på Revolut kan göra upp till 100 transaktioner/mån som är avgiftsfria. Det påståendet stämmer dock måste man vara en metallkund, vilket kostar 139.99kr/mån, för att utnyttja det förmånen. Om du är premiumkund, som kostar 76.99kr/mån, så har du 8 avgiftsfria transaktioner/mån. Medans standardkunden bara har 3 avgiftsfria transaktioner/mån.

Jag har även frågat Revolut om hur vinsten beskattat varvid deras svar var följande;

Man är själv ansvarig för att deklarera sin eventuella vinst hos skatteverket. Vi kommer att tillhandahålla månadsrapporter för att hjälpa dig med alla beräkningar.”

Deras svar bekräftar enligt mig att det är ett värdedepå (VP) som man får och att det då kommer beskattas som det, vilket är 30% och du kan kvitta eventuella förluster.

En klar försämring av villkoren om vad jag trodde innan. Jag kommer nog inte pröva tjänsten, men ifall du har prövat kan du skriva en kommentar om vad du tycker om det.

Om du vill veta mer om kortet Revolut så har skrivit en recension här, och om du vill ansöka om kortet har du nu fram till 26:e augusti att ansöka där du då förutom gratiskort även kan få 200kr i startbonus. Läs mer om det här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.