Nyheter

Aktiehandel på Revolut

2019-08-01

Idag kan alla kunder med metallkortet på Revolut använda deras plattform för aktiehandel. Några highlights med deras tjänst är bland annat;

 • Courtagefritt trading, upp till 100 transaktioner per månad och max $1000 per order
 • Köpa delar av en aktie
 • Handel på NYSE och NASDAQ

Tittar man på det första punkten gällande courtagefritt handel för order upp till $1000, så kan man där dra slutsatsen att de erbjuder en väldig bra tjänst. Jämför man det med t.ex. Avanza och Nordnet så är deras lägsta courtage 1kr, för order upp till 600kr efter det så är courtagen 0,25%.

En väldig intressant tjänst som de har är att man kan köpa andelar i en aktie. Det är en tjänst som bland annat Aktie Invest har och är något som möjliggör privatpersoner att handla i fler aktier. Kort förklarat innebär tjänsten om det finns en aktie A som kostar 100kr men du har 50kr. Då kan du köpa en andel i aktie A som är värt 50kr. På det sättet kan du t.ex. köpa andelar i t.ex. Amazon, som kostar i skrivande stund $1867, istället för att köpa en hel aktie som de flesta kanske inte har råd med.

Att köpa aktier på Revolut känns nu kanske ganska lockande, men det är några saker som fortfarande är oklart kanske. Till exempel hur kommer det att beskattas? Gissningsvis kommer det fungera som en vanlig aktiedepå. Vilket innebär att det är 30% vinstskatt, och att du måste fylla i K4 blanketter. Om du har handlat aktier tidigare så kanske du kommer ihåg vilken mardröm det är jämfört mot investeringssparkonton (ISK), och kapitalförsäkringskonton (KF) depåer som inte kräver någon blankett med köp/sälj. Men om Revolut fortsätter utveckla plattformen så kanske de kommer erbjuder ISK till deras svenska kunder.

Om du vill läsa mer det jag skrivit om Revolut kan du spana in här. Om du tycker tjänsten lät intressant och vill pröva det kan du använda min inbjudningslänk. Då kommer du kunna beställa hem standardkort gratis som annars kostar 50kr i frakt.

Only registered users can comment.

 1. Hej!
  Jag har en fråga jag inte riktigt hittat svar på när det kommer till aktie/cryptohandel med Revolut;

  Vad jag förenklat förstått så ’köper man ett lån’ hos Revolut när man sätter in pengar. Insatt summa köper en pot i deras valuta-pool, sant?

  Så säg att jag växlar 1000 svenska kronor till Bitcoin och växlar sedan tillbaka från btc till skr när värdet ökat till 2000kr. Iom att pengarna fortfarande ligger i ’etern’ hos Revolut.. När ska man fylla i k4? Vid Varje transaktion eller när man plockar ut pengar från Revolut till svenskt bankkonto? Smidig valutahandel vore ju fantastisk med Revolut om det inte är så att varje transaktion måste registreras.

  Med vänlig hälsning,
  Victor

  1. Hej Victor,
   När du handlar kryptovalutor på Revolut så kommer du få motsvarande 1000kr i t.ex. bitcoin som du säger. Om du nu skulle sälja det och få tillbaka 2000kr då har du gjort en vinst. Vilket också innebär att det är vinst som du behöver deklarera som vinst i en K4 blanketten. Alltså oavsett vart du har pengarna placerat för tillfället så behöver du deklarera varje köp/sälj.

   Med det sagt så är jag inte riktigt säker på att Revolut är det bästa stället för att handla kryptovalutor. Det positiva dock är att det enkelt att handla på Revolut. Obs tänk på att kryptovalutors rörelse är extremt volatilt 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.