Tips

Hedvig en modern hemförsäkring

2019-07-05

Hedvig är en relativ ny spelare på försäkringsmarknaden som startade sin tjänst under 2018. Eftersom de är en nya så har de idag valt att fokusera på hemförsäkringar bara.

Det trevliga med Hedvig är att allting sköts via deras app som finns både till Android och iOS baserade smartphones. Med andra ord om du har hamnat i en olycka eller skadat något då kan du rapportera in det direkt i appen. Om det är mobilen som har gått sönder då? Inga problem då kan du antingen skicka ett mejl till dem eller surfa in på deras sida där de har en chatt.

De har gjort mycket för att automatisera processer så att du kan få tillbaka pengarna snabbare från försäkringen. Eftersom automatiseringen sköts med AI algoritm så blir det också rättvisare för alla. Medans det finns ett AI som sköter rutinärenden så finns det också mänskliga handläggarna som sköter de mer komplicerade ärenden t.ex. bränder och stora vattenskador.

En riktigt trevlig sak som Hedvig gör med överskottspengarna är att det doneras till olika välgörenhet. De samarbetar idag med Barncancerfonden och SOS barnbyar som du som kund kan välja att donera till. Hedvig tar själv bara en fast avgift 20% av det du betalar varje månad för att bygga vidare på deras tjänster.

Till slut kan jag också säga är att Hedvig inte förbinder dig till någon bindningstid, utan du kan närsomhelst skriva till dem i deras app när du vill avsluta tjänsten. Ifall du har fler fundering om deras hemförsäkring då kan jag tipsa om deras FAQ där de flesta vanliga frågor har besvarats.

Om du blev intresserad av att prova på eller eventuellt byta din hemförsäkring så kan du använda min tipslänk så får vi båda 10kr rabatt på månadsavgiften 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.