Recension

One card to rule them all

2019-06-02

Dags att skriva om ett annat fintechkort, som jag faktiskt använt ett tag nu men har inte haft tanken att skriva om det förrän nu.

Det kortet som jag vill berätta om idag är Curve. Det är ett kort som sticker sig ut från den mängden fintech kort som finns idag. Till exempel Revolut den vill främst ersätta ditt existerande debitkort. Curve vill istället ge dig ett innovativt sätt att använda alla dina existerande debit- och kreditkort genom att använda deras kort bara. Förutom att du kan samla alla dina kort under ett enda kort, så erbjuder Curve diverse tjänster som man finner i t.ex. Revolut.

Att lägga till korten går snabbt och smidigt. Man kan lägga in de flesta Mastercard och Visa kort. De var på G med att få till så att man även kan lägga till American Express kort. Stödet för det avbröts abrupt, dock jobbar de med att få tillbaka stödet.

En bra funktion som finns i Curve är “Go back in time”, som det faktiskt finns en bra anledning till varför det finns. Man kan som sagt lägga till flera kort till Curve så det kan hända att man kanske valt fel kort när man t.ex. ska göra ett företagsköp. Det har Curve tänkt på och låter dig “gå tillbaka i tiden” och ändra så ett annat kort debiteras istället. Dock gäller det bara ett köp som gjorts inom 14 dagar och är under 1000GBP. En rolig detalj till denna funktion är att det representeras av en flux capacitor, som är en viktig komponent till Emmett Browns tidsmaskin i filmen “Tillbaka till framtiden” 😉

Här nedan har jag en samling punkter som gör Curve, enligt mig, till det bästa kortet du kan ha i din plånbok idag.

 • Curve lägger som ett lager på dina existerande kort, extra säkerhet.
 • Du får direkt notifikation om när en betalning gjorts med kortet, och till vilket underliggande kort det debiterades ifrån.
 • Interbank rate, med andra ord du får den bästa växlingskursen när du handlar från andra länder.
 • Eftersom du får interbank rate så är Curve det bästa korta du till utomlandssemester.
 • Det kostar inget och du kan ta ut pengar från bankomat avgiftsfritt, dock beror det på vilket kort du har som underliggande också.
 • I kombination med Komplett Banks kreditkort så kommer all köp via Curve ge dig 2% cashback tillbaka.

Det finns faktiskt en del till som man skulle kunna skriva om Curve. De har ett metallkort som ger dig ytterligare funktioner bl.a. access till flygplatslounges. Dock kostar dessa extra funktioner, och är egentligen inte jätteviktigt såvida du inte reser mycket. Deras gratiskort är vad jag använder och duger även till en liten kortare.

Om du blev sugen på kortet så kan du ansöka det genom att ladda ned appen från AppStore eller Google Play. Om du använder min tipslänk eller om du anger min kampanjkod “HUMQK” så får du även 5GBP att spendera när du använt kortet första gången 😉

Only registered users can comment.

 1. Hej!
  Har lagt till komplett, men vilken valuta är inställt på kortet? Det får ju att ändra i curve appen och nu är det inställt på NOK, borde jag ändra det till SEK för att inte få en växlingsavgift?

  Med vänlig hälsning,
  Frans

  1. Hej Frans, kortet från Komplett är utgiven från Norge därav att NOK blir default valutan i Curve. För att undvika att dubbla avgifter dras, ska du som du säger, ändra så att det är SEK som ska dras från Komplett 🙂

 2. Jag har fixat Curve nu med din kampanjkod och jag har lagt till ett Revolutkort. Däremot så säger Curve att jag inte kan lägga till mitt Komplett-kort!
  Väldigt tråkigt, det var ju det som var tanken.
  Alla siffror stämmer, jag har dubbel- och trippelkollat och försökt lägga till det tre gånger utan att det går.

  1. Hej Lars, jag har lagt in mitt Komplett-kortet till Curve och kan säga att det ska fungera. Det står ingen orsak till varför kortet inte kan läggas in? Har du någon i ditt hushåll kanske redan lagt in kortet till dennes Curve? Vilket fall ta kontakt med Curves support och hör med dem vad som är problemet. De brukar vara rätt snabba med att svara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.