Recension

Lite grann om TransferWise

2019-04-01

Huj, har inte skrivit på ett tag. Vad har hänt med mig? Krypto har inte ruinerat mig än iaf 😉

Som ni kanske har märkt, utav er läsare som brukar läsa min blogg kanske 🙂 så är jag väldig intresserad av fintech. Fintech kommer i form och erbjuder olika sätt där man kan använda sina pengar på ett smartare och innovativare sätt. Ganska nyligen skulle jag hjälpa min sambo att skicka pengar utomlands. Jag hade innan skickat pengar med Revolut, som jag har skrivit om tidigare här. Det som är bra med Revolut är att de inte tar några avgifter alls när man ska skicka till andra banker. Dock kan mottagarbanken lägga på en massa dolda avgifter, vilket hände mig denna gång. Jag skickade 1000kr och för det tog mottagarbanken runt 100kr i avgift! Nej tack tänkte jag, nästa gång vill jag kunna skicka pengar till en bank utan att man ska behöva betala avgift!

Det finns förmodligen en uppsjö av sådana tjänster, den mest traditionella utav dem är förmodligen Western Union. De har dessutom en rätt trevlig app, och avgiften verkar vara relativt låga 25kr. Dock vet jag inte i vilken växlingskurs de växlar mot. De kunde dessutom inte skicka pengar till den valuta jag ville. Istället för Western Union hittade jag en fintech tjänst som heter TransferWise. Fick veta om dem tack vare av Crypto.com, som annonserade på sin blogg att man kunde skicka pengar till ditt konto hos dem via TransferWise.

Vad är denna TransferWise, och vad är det de erbjuder? Deras huvudtjänst är internationella överföringar som de gör till konkurrenskraftiga priser. Förmodligen är de mycket billigare än vad din huvudbank skulle kunna erbjuda. Revolut som är ett företag som jag nämnt tidigare, tar inga några avgifter heller. Dock kan det hända att mottagarbanken kommer ta en del avgifter. Från det avseende är då TransferWise bättre eftersom du får redan i förväg vad avgifterna kommer landa på innan du överför pengarna.

Exempel på vad det skulle kunna kosta om du skickar med TransferWise

Hur kommer det sig att TransferWise är så mycket billigare då? Enkelt förklarat är att det fungerar som en peer-to-peer, och TransferWise är mitten som en mellanhand som leder pengarna till rätt konto. Och på det sättet skickas de mesta utav pengarna genom deras tjänst.

De har utöver banköverföringstjänst även ett prepaid kort också. De delar i stora delar samma funktionalitet som Revolut. Bl.a. interbank växlingskurs, multipla valutakonton. Något som är trevligt med TransferWise är att man kan skicka pengar till konto med Trustly.

Är det här kortet bättre än Revolut dock? Ja och nej. Jag ser fördelen med TransferWise att det är billigare att skicka pengar med det till andra bankkonton, men utöver det föredrar jag nog Revoluts app som känns mer rappare och ger mer information om mina köp.

Ifall du är intresserad av TransferWise, och skulle vilja pröva det så kan du min invite länk. Där du kan få skicka upp till 5000SEK avgiftsfritt. Om du är intresserad av deras prepaid kort är du tvungen att först avföra 200kr till ditt TransferWise konto. Det är inte en avgift som du betalar för att få kortet utan det är till för att aktivera ditt konto hos dem, och efter det så kan du fritt göra vad du vill med pengarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.