Kryptovaluta

Jag prövar på en kryptofond

2019-02-06

För en tid sedan var det mycket reklam om ett nytt s.k. prepaid kort på Twitter som kommer ifrån ett företag som heter Crypto.com.  Jag brydde mig inte så mycket om det till en början, men allt eftersom jag började bli mer och mer intresserad av fintech kort t.ex. Revolut som jag har skrivit om här, så slutade med att jag tankade ned Crypto.com appen ändå för att kolla vad de hade att erbjuda.

Vad jag fann då är att de, förutom deras huvudprodukt som är kortet då, så har funktionalitet för kryptohandel i appen. Det är något som Revolut har också dock som en beta funktion som endast en del utav deras kunder har tillgång till. Var inte just den funktionen som gjorde mig intresserad av Crypto.coms app då. Det som jag blev intresserad av var en tjänst som kallas för “Crypto Invest”, vilket är en kryptofond.
Nu hade jag glömt att ta skärmdumpar på de vyn. Men det först man får upp när man klickar in i Crypto Invest är vilken risk nivå man är villig att ta. Det fanns tre olika stable, medium och high risk. För min del blev det high risk, men det är på grund jag inte hade tänkt göra någon större investering i det, utan jag hade bara tänkt prova det för skojs skull.

Det tog en liten stund innan pengarna kom in till investeringskontot.

Men väl när det kom in så tog det inte lång tid innan allt blev investerat.

Jag tänkte att jag kanske skulle presentera hur det går med denna lilla investering jag gjort veckovis, men som ni kan på bilderna, så skrev jag inte inlägget direkt efter jag investerade. Vilket fall, det har inte hänt något nämnvärt sen jag investerade ännu 🙂

Något man behöver veta ifall man tänkt pröva på denna sort investering är att tjänsten för tillfället inte har något lätt sätt att ta ut pengar på ännu. Det är inte omöjlig utan det involverar bara ett antal steg vilket är bl.a. att man måste växla mellan diverse valutor innan man får det i SEK igen. Vad jag har förstått dock är att det blir lättare att ta ut pengarna när deras VISA kort blir tillgängligt i Europa. Innan dess så får man bevaka och inte investera i allt för stor summa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.