Recension

Bästa kreditkortet med cashback 2019

2019-01-18

Varför ska man använda kreditkort?

Enklaste svaret är att många kreditkort ger någon form av bonus tillbaka. Det kan vara allt från att man får pengar tillbaka vid varje köp till bonuspoäng som man kan byta in till tjänster eller produkter.

Ett par saker som kan vara bra att tänka innan går loss med och ansöker ett eller flera kreditkort.
För varje ansökan man gör då kommer en kreditupplysning att göras på dig. Upplysningen hålls aktivt i 12månader innan det försvinner,  men enligt UC påverkar det ens kreditvärdighet de första 3-6månader. Med andra ord om du på korttid gör många ansökningar då kommer ditt kreditvärdighet snabbt bli dålig.
För dig som har tänkt att ansöka om ett bolån eller dylikt inom närtid är det här extra viktigt. Eftersom ens kreditvärdighet är en faktor också för att kunna bli beviljad ett lån. 

Så med det ur vägen kan jag berätta om det intressanta!

Först ut kommer jag att berätta lite mer om det kreditkortet jag använder huvudsakligen nämligen…

Shell Mastercard

Det här är ett cashback givande kreditkort. Alltså att man får tillbaka en del av pengarna när du handlar med det. Kortet är helt gratis, du betalar med andra ord inget årsavgift för att använda det. Cashback betalas ut fyra gånger per år i form av bonuscheck som du kan använda på valfri bemannad Shell bensinmack. Man ska kunna få ut det i kontant också ifall man inte tänkt köpa något från macken, vilket jag rekommenderar eftersom saker oftast kostar mer på en bensinmack. Dock när jag sist var där fick jag veta att de håller på och byter kassasystem och kunde därmed inte växla in mitt bonuscheck mot kontanter. Det går däremot att skicka in till dem och få bonuschecken insatt till dit kreditkort.

Något annat som är bra med detta kreditkortet är att de ger en högsparränta som ligger på 2%. Det gäller enbart upp till 15 000kr. Med andra ord kan du få upp till 300kr så länge du alltid har 15 000kr i kreditkontot.

För bilägarna där ute så ger även detta kortet 15öre rabatt per liter när du tankar på bemannade Shell stationer. Det går dessvärre inte kombinera det med cashback.
De har även ett samarbete med Betalo, som är en tjänst för att betala fakturor. Där man kan betala sina fakturor utan att betala en avgift som Betalo annars tar ut om du skulle använda andra sorters betalkort.

För mer information eller om du vill ansöka om kortet så kan du göra det på deras hemsida.

Preem Mastercard 

Det här kreditkortet är ger princip samma fördelar som Shell Mastercard gör. Det ena skillnaden är att det här kortet ger bara 1,60% i sparränta för upp till 15 000kr sparande. Det andra skillnaden är att man får 25öre rabatt per liter när man tankar på bemannad Preem station, och 10öre rabatt när man tankar på en automatstation. Jag är inte bevandrad i bensinpriser, men troligen är detta kortet lite bättre för fordonsförare än Shell kortet som bara gav 15öre rabatt.

För mer information eller om du vill ansöka om kortet så kan du göra det på deras hemsida.

Everyday Card

Här kommer ett kreditkort som ger hela 1% i cashback. Dock gäller det bara när du handlar från matbutiker eller bensinstationer. Vid övriga köp får man 0,5% i cashback, såvida det inte är ett enskilt köp som överstiger 20 000kr, för då får man 1% cashback.

Tittar man på cashback biten så är Everyday det klart bästa valet jämfört mot Shell/Preem. En sak som jag observerat också är att de brukar ha dubbel cashback under december när man handlar från matbutiker. Alltså man kan få hela 2% cashback tillbaka då. Något som kan vara bra eftersom man kanske handlar mer mat inför julen.

Kortet har ett årsavgift som ligger på 195kr/år, dock i skrivande stund bjuder de avgiften första året. Till skillnad från Shell/Preem kortet så sätts bonuset direkt in i kortet istället för att man får ett bonuscheck utskickat.

För mer information eller om du vill ansöka om kortet så kan du göra det på deras hemsida.

AMEX Blue Cashback

Tänker inte skriva jättemycket om kortet. Det är ett AMEX kortet och på grund av det så är ställen som tar emot det något begränsad, om man jämföra det mot Mastercard eller VISA.
I övrigt ger AMEX kortet 1,25% cashback på allt man köper. Kortet har ett årsavgift som ligger på 420kr/år. Man kan få värvningsbonus 420kr/år om man bjuder in en vän till AMEX Blue. Även vännen som man värvat får bonuset vid godkänd ansökan.

För mer information eller om du vill ansöka om kortet så kan du göra det på deras hemsida.

Slutligen…

Vad är din take på kreditkort med cashback, vilket kort använder du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.